1

Obiloviny obsahující lepek:
1a) pšenice (například špalda a khorasan), 1b) žito, 1c) ječmen, 1d) oves

obilí
2

Korýši a výrobky z nich

korýš
3

Vejce a výrobky z nich

vejce
4

Ryby a výrobky z nich

Ryba
5

Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

arašídy
6

Sójové boby a výrobky z nich

soja
7

Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

mléko
8

Skořápkové plody:
8a) mandle (Amygdalus communis L.), 8b) lískové ořechy (Corylus avellana), 8c) vlašské ořechy (Juglans regia), 8d) kešu ořechy (Anacardium occidentale), 8e) pekanové ořechy (Carya illinoinensis), 8f) para ořechy (Bertholletia excelsa), 8g) pistácie (Pistacia vera), 8e) makadamie (Macadamia ternifolia)

ořechy
9

Celer a výrobky z něj

celer
10

Hořčice a výrobky z ní

hořčice
11

Sezamová semena a výrobky z nich

Sezamová semínka
12

Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2

oxid sířičitý
13

Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

Vlčí bob
14

Měkkýši a výrobky z nich

Měkkýši