Seznam alergenů
Obiloviny obsahující lepek:
1a) pšenice (například špalda a khorasan), 1b) žito, 1c) ječmen, 1d) oves
Korýši a výrobky z nich
Vejce a výrobky z nich
Ryby a výrobky z nich
Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
Sójové boby a výrobky z nich
Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Skořápkové plody:
8a) mandle (Amygdalus communis L.), 8b) lískové ořechy (Corylus avellana), 8c) vlašské ořechy (Juglans regia), 8d) kešu ořechy (Anacardium occidentale), 8e) pekanové ořechy (Carya illinoinensis), 8f) para ořechy (Bertholletia excelsa), 8g) pistácie (Pistacia vera), 8e) makadamie (Macadamia ternifolia)
Celer a výrobky z něj
Hořčice a výrobky z ní
Sezamová semena a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2
Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Měkkýši a výrobky z nich